Pu-erh, herbata czerwona o smaku cytrynowym, liściasta.
Herbata Pu- Erh: jej nazwa pochodzi od miasteczka Pu Erh w chińskiej prowincji Yunnan. To herbata, która jak dobre wino długo dojrzewa. Zebrane liście po wstępnej fermentacji leżakują 5- 6 lat w ciemnym, wilgotnym miejscu. Zachodzące w tym czasie procesy wpływają na wyjątkową wartość naparu i jego ziemisty smak, który doskonale łagodzi cytrynowa nuta. Pu- Erh swoje istnienie zawdzięcza przypadkowi. Pewnego dnia w czasie powodzi zbiory herbaty zamokły. Przeniesiono je do górskich jaskiń dla wyschnięcia i zapomniano o nich. Znalezione po latach nie zachęcały do konsumpcji, lecz szybko odkryto ich cenne walory.
Woda w 3-4 min. po zagotowaniu osiąga temp. 90oC, w 12 min. spada temp. do 75oC.
96oC (biały wrzątek) - stan gotującej się wody tuż przed mocnym wrzeniem
Składniki: herbata czerwona Pu- Erh (98,5%), aromat.
Sposób pakowania: herbata liściasta, waga netto 100g.
Kraj pochodzenia herbaty: Chiny
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.